perjantai 1. tammikuuta 2016

Kevätomenan vihreät palmikkosukat




Tein miesten palmikkosukat lähes ohjetta noudattaen. Sivupalmikossa tein pienen ylimääräisen palmikon isompien palmikkokuvioiden väliin epähuomiossa tekemäni virheen takia. Koska en jaksanut purkaa, jatkoin johdonmukaisesti ”virheellisen” kuvion neulomista koko sukkiin. Sukkia neuloessa sai muutenkin olla tarkkana, että palmikkokuvio menee oikein. Jouduin tarkistelemaan kaaviosta jatkuvasti, missä kohtaa kuviota ollaan menossa. 

Voittajan valinta oli myös vaihtaa palmikko-osuuksiin vähän paksumpi puikko. Paksummalla puikolla kuviosta tuli tasaisempi, ja kuvio ei lähde kiristämään. Ainoa haitta paksumman puikon käytössä oli, että jalkaterä- ja kantapääosuuksilla joutui sietämään kahta toisiinsa sotkeutuvaan pyöröpuikkoa.

Ohje on siis erinomainen, joskin vähän työläs. Malli on suunniteltu erityisesti miesten sukkia varten. Ja sukat neulotaan varpaista resoriin. Kun neuloo molempia sukkia yhtä aikaa, lanka ei pääse loppumaan harmittavasti kesken. Varresta voi tehdä lyhyemmän tai pitemmän langan riittävyyden mukaan.

Ohje:  Manly aran socks kirjasta Toe-up socks for every body, Wendy D. Johnson
Lanka: Puffalan Sukka-Puffa, väri: kevätomena
Menekki: lähes koko 100g kerä
Koko: M
Puikot: pyöröt, palmikko-osuuksiiin 2,5 mm ja muuten 2,0 mm


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti