maanantai 10. kesäkuuta 2019

Half Stripe -huivi

 
Onnistuin pilaamaan neulekokemukseni hyvästä huiviohjeesta ja ihanasta langasta, kun käytin Suvi Simolan suunnittelemaan Half Stripe -huiviin laskeutuvaa käsinvärjättyä merinosilkkilankaa. Ongelmana yhdistelmässä oli se, että merinosilkkilanka menee helposti solmuun. Half Stripe -huivia neulotaan koko ajan kahdella langalla intarsianeuleena. Minulla oli koko ajan langat sotkeutumassa toisiinsa. Tuskalliseksi homma meni huivin puolessa välissä, kun päävärinä käyttämäni lankakerä näytti hupenemisen merkkejä. Koska en halunnut ottaa riskiä näkyvästä värierosta isolla pinnalla, piti valmistautua kerän vaihtoon raidoittamalla käsinvärjättyä lankaa yhden raitaosuuden verran kahdelta kerältä. Raidoittamisen ajan työssä roikkui kaksi solmuun menevää merinosilkkilankakerää ja kontrastivärilanka. Neulominen kävi hermoille.

Raidoittamisen jälkeen päätin, että nyt saa neulekärsimys riittää. Aloitin kavennusosuuden yhden raitaosuuden aikaisemmin kuin ohjeessa. Se oli fiksuutta. Vaikka huivista tuli näin kaksi raitaa pienempi kuin ohjeessa, huivista tuli lähes saman kokoinen kuin ohjeessa. Merinosilkki venyi eri tavoin kuin ohjeen suosittelema villalanka. Kyllästyin huivin neulomiseen loppua kohden. Sen neulominen oli tylsää ja rasittavaa. Lisäksi ärsytti, kun tiesin että olin tehnyt lankavalintani hutiloiden. Huivi roikkui viimeistä raitaa vaille valmiina pitkään.

Lopputulokseltaan huivi on ihanaisen pehmeä ja mukava päällä. Huivi on käytännöllinen malliltaan ja kokoluokaltaan, joten viileämpien kelien tullen uskon että huivi päätyy ahkeraan käyttöön. Huivin värivalintoihin en ole tyytyväinen. Ongelma niissä on, että tilasin verkkokaupasta huivia varten vain päävärin. Kuvittelin, että löydän kontrastiväreiksi kaksi sopivaa huivilankaa lankavarastoistani. Koska kuvitelmani ei pitänyt paikkaansa, jouduin tyytymään vähän sinne päin oleviin yhdistelmiin. Lisäksi toinen kontrastiväreistä on yhdistelty kahdesta eri jämäkerästä. Lopputulos on kummallinen.

Koko: 210 cm * 60 cm (kaksi raitaa pienempi kuin ohjeessa)
Puikot: 4,0 mm pyöröpuikot
Langat:
Pääväri: skein queen selkino (sävy: nettlebed, menekki: reilu vyyhti noin 103 grammaa)
Kontrastivärit:
madelinetosh tosh merino light (sävy: snake, menekki: alle 20 grammaa)
handmaiden fine yarn casbah (sävy: tourmaline, menekki: alle 20 grammaa)
kässäkerho pom pom bfl sock (sävy: tummansininen hiili, menekki: alle 30 grammaa)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti