perjantai 24. tammikuuta 2020

Dominoviltti

 
Neuloin dominovilttini 41 silmukan ruuduista. Yhteensä ruutuja tuli 120 kappaletta. Ja lankaa kului vähän reilu kilo. Käytin 4,5 mm puikkoja, pyrin erilaisia villalankoja yhdistellen suunnilleen worsted-vahvuuteen. Kokoa viltille kertyi noin 120 cm kertaa 145 cm.

Huomasin projektin aikana olevani aloittelija. Olin tehnyt vilttiä jo hyvän matkaa, kun tajusin että poimin silmukat ruutuihin yhden silmukan verran vinoon. Ruutujen pystylinja ei pysynyt suorassa vaan aaltoili. Siirsin silmukoiden poimimisen aloituskohtaa, ja pystylinja muuttui sen myötä suoremmaksi. Purkamaan en ruvennut.

Jämälankatyönä tämä oli heikko esitys. Ensinnäkin ostin sen varjolla lähes yhtä paljon lankaa kuin työhön kului. Toisekseen minulle jäi paljon pieniä jämälankakeriä, kun en halunnut ylimääräistä työtä lankojen päättelyyn. Varmistin keittiövaa’alla punniten, että langat riittävät aina yhteen ruutuun. Ja kolmanneksi mietin tätä neuloessa jatkuvasti sitä, että värien sommittelun ja kokonaisuuden hallinnan kannalta olisi parempi neuloa viltti paloissa. Lisäksi viimeisiä ruutuja neuloessa vilttiä oli hankala käsitellä. No, toisaalta säästyin tässä työssä ompelutyön tuskalta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti