lauantai 8. elokuuta 2020

Snippet, unity ja somerset

Ostin Laineen 52 x villasukat -kirjan heti sen ilmestyttyä. Huhtikuun alussa aloitin sieltä Helen Stewartin suunnittelemat Snippet-sukat. Neuloin ensimmäistä sukkaa kantapään ohi, kun huomasin että jotain on pielessä. Sovittelin sukkaa, ja ihmettelin että tuleepa iso. Sitten hoksasin, että olin neulonut 2,75 mm puikoilla. Ohje suositteli 2,25 mm puikkoja. Eipä siinä auttanut muuta kuin purkaa koko sukka. Suututti niin, että jätin mallin toistaiseksi toteuttamatta.

Seuraavan kerran palasin Laineen kirjan pariin vasta kesäkuussa. Silloin päätin neuloa sieltä Niina Tanskasen suunnittelemat Unity-sukat. Niissä neulottiin loogisia palmikkoja tukuwoolin sukkalangasta 2,75 mm puikoilla. Ohje oli mainio. Ainoa, mikä häiritsi oli tukuwool. Se, kun on rouheaa. Sukkia neuloessa sain siitä kädet kipeäksi. Piti rajoittaa omaa neulomista. Neuloin hitaasti pätkittäin.

Heinäkuussa päätin neuloa Laineen kirjasta kolmannet sukat. Aloitin Marion Em Knitsin suunnittelemat Somerset-sukat. Niissä neulotaan lehtikuviota tukuwool-sukkalangasta 2,25 mm puikoilla. Puikkokoko yhdistettynä lankavalintaan tuntui kidutukselta. Kädet kipeytyivät. Hermostuin tähän malliin nopeasti. Purin aloitukseni virolaiseen palmikkoon asti. Päätin jättää ohjeen kaavion rauhaan ja soveltaa yksinkertaisemmat sukat. Tein nostetuilla silmukoilla pintaneuletta. Käytin alkuperäisen lankavalintani lisäksi varastostani toista jämälankaa kaverina. Sain hitaasti neuloen hyvin istuvat sukat aikaiseksi. Prosessi oli tuskaa alusta loppuun. Tuntui, että näitä sukkia neuloessa enemmän purin kuin neuloin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti