keskiviikko 21. lokakuuta 2020

Riverbed-sukat

Ostin Jalovillan Oinas -sukkalankaa Aattoaamun-sukkia varten. Ohje niihin löytyy Taidon ensimmäisestä joululehdestä (2019). Koska olen yrittänyt neuloa epäonnisesti kyseisiä sukkia aikaisemmin, tein pari muutosta. Neuloin kärjen sileänä, ja vähensin ohjeen silmukkamäärää. Kun olin neulonut ensimmäistä sukkaa yli kantapään, tajusin että pieleen menee. Olin vähentänyt pintaneuleen vieressä olevaa nurjien osuutta, ja pintaneule ei päässyt oikeuksiinsa. Päädyin purkamaan. Kiukutti niin, että päätin jättää Aattoaamun-sukat tälläkin kertaa neulomatta.

Sen sijaan neuloin Oinas -sukkalangasta Riverbed-sukat. Malli löytyy Laineen sukkakirjasta. Riverbed-mallissa neulotaan hurjasti nurjaa. Päätin vähentää nurjien silmukoiden määrää. Ohjeesta poiketen neuloin varren takaosan joustimena, ja sileää neuloin sukan pohjassa ja kärjessä. Kun sain sukat valmiiksi, tajusin toteuttaneeni työn vaikeasti. Mallin pintaneule toimii myös nurjalla puolella. Sukat olisi voinut toteuttaa neulomalla nurjilla osuuksilla sileää, ja käyttää valmiita sukkia nurin päin.

Koska lankaa oli varattu polvimittaisiin sukkiin, Riverbed-sukista jäi paljon lankaa jäljelle. Suunnittelen käyttäväni sitä tämän vuoden Taidon joululehdestä löytyviin Yhdessä-lapasiin. Kuva mallista on lehden kannessa. Jospa ne onnistuisivat ensiyrittämällä.

 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti