maanantai 2. marraskuuta 2020

Kuru-neuletakki


Tilasin lähes kaksi vuotta sitten kässäkerho pom pom suoma dk-lankaa kuru-villatakkia varten. Kun lankaostokseni saapuivat postista, olin pettynyt. Olin kuvitellut verkkokaupan kuvien perusteella tilaamani värit myrsky ja naava tummemmiksi, ja värien kontrastia suuremmaksi. Neuleinto lässähti. Ja langat jäivät odottamaan inspiraatiota.

Tänä kesänä päätin, että käytän suoma dk -lankani johonkin muuhun kuin aikomaani villatakkiin. Tein pipon, patalapun ja miehen puseroon raitoja langoista. Kun lankaa oli jäljellä epämääräinen määrä, muutin mieleni ja päätin toteuttaa alkuperäisen suunnitelmani. Yhdistin neuletakkiini muita lankavarastoni dk-vahvuisia lankoja. Näin minun ei tarvinnut murehtia lankojen riittävyyttä. Sain lisää kontrastia. Ja vältin sen, ettei erisävyisten käsinvärjättyjen lankakerien välille synny näkyvää värieroa.

Lopulta kuru-villatakin neulominen oli nopeaa ja hauskaa. Neulomisen jälkeen takki jäi marinoitumaan muutamaksi kuukaudeksi viimeistelypinoon. Lankojen päättely ja nappien ompelu ei innostanut. Nyt valmiina tykkään takistani valtavasti. Se on sopivan simppeli arkikäyttöön.

Ohje: Jonna Hietalan suunnittelema kuru-villatakki

Muutokset: Neuletiheyteni ei vastannut ohjetta, joten tein M-koon S-koon silmukkamäärillä. Jätin i-cord -reunuksen pois nappilistan, pääntien ja helman resoreista. Kainalon alle sivuille tein valesauman.

Puikot: 4,5 mm sileään, resoreihin käyttämäni puikkokoko muistiinpanoistani puuttuu

Menekki: yhteensä noin 400 grammaa

 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti