keskiviikko 16. joulukuuta 2020

Nerea

 

Ostin Sandnes Garn Alpakka -lankaa Georgie-puseroa varten. Suunnitelma kariutui mallitilkun jälkeen. Neuletiheyteni poikkesi liikaa. Vaihdoin suunnitelmaa, ja päätin neuloa Nerea-puseron. Mallissa neulotaan palmikkoa (caliber cable), jossa venytetyllä silmukalla hypätään viistosti monen silmukan yli. Kokeilin sitä mallitilkulla, mutta palmikko vaikutti kyseenalaiselta. Olisin tarvinnut jämäkämpää lankaa. Päätin vaihtaa ohjeen löysien silmukoiden palmikon tavalliseen. Muutoin noudatin ohjetta.

Nerea-puseroa neuloessa pidin erityisesti siitä, että se neulotaan kahdessa osassa sivuttain. Näin neule pysyi kokoajan hallittavan kokoisena ja muotoisena. Lisäksi mallissa vältettiin nerokkaasti silmukoiminen ja sauma kainaloiden alapuolella. Helman resorin päättelyssä tein virheen. Neuloin pääteltäessä oikeaa, kun olisi pitänyt jatkaa resorin linen stitch -neulosta. Tästä syystä päättelyreunasta tuli reikäinen. Toistaiseksi se ei ole haitannut niin paljon, että olisin jaksanut korjata asian.

Puseroni onnistui muutoin, mutta yksi vika siinä on. Se kutittaa. Tarvitsen sen kanssa pitkähihaisen aluspaidan. Yhdistelmästä tulee helposti kuuma. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti