lauantai 14. toukokuuta 2022

Aurinko

 

Viime vuonna tilasin Isagerin Merilin -lankaa Suvi Simolan Aurinko-puseroa ajatellen. Samalla tilauksella ostin Kässäkerho pom pomin bfl-sukkalankaa värissä karpalo. Kun langat saapuivat, huomasin ostaneeni kahta hyvin saman sävyistä lankaa. Testasin lankojen yhdistelmää mallitilkulla, ja se vaikutti kauniilta ja kiinnostavalta. Koska en osannut päättää, pysynkö alkuperäisessä suunnitelmassa vai intoudunko lankayhdistelmästä, langat jäivät varastoon pohdintaan.

Tammikuun lopussa päätin, että lankojen varastointi saa loppua. Aloitin kesäisen Aurinko-puseron alkuperäisen suunnitelman mukaisesti. Neuloin puseron reilussa kuukaudessa. Se oli suoraviivaista, helppoa ja rentouttavaa neulottavaa. Ainoa, mistä hämmennyn puseroa tehdessä, oli se, että kaula-aukko yhdistettiin vasta kainalosilmukoiden erottelun jälkeen. Näin V-kirjaimen muotoisesta kaula-aukosta tuli matala, ja nurjia silmukoita joutui neulomaan enemmän kuin etukäteen ajattelin.

Ennen puseron kastelua epäröin helman pituutta. Neuloin sen ohjeen mukaiseen pituuteen kierrosmääriä laskien. Sovitettaessa pusero vaikutti napapaidalta. Päätin luottaa ohjeeseen, ja viimeistelin puseroni kastelemalla. Se kannatti. Puseron koko muuttui huomattavasti. Sekä pituutta että leveyttä tuli reilusti lisää. Aurinko-puseroni valmistui lumituiskujen keskelle, joten sopivaa kuvaussäätä piti odotella. Tykkään lopputuloksesta. Näin kasteltuna helman ja hihojen mitta on käytännöllinen. Ja tuntuma päällä on ihanan kevyt. Mutta selkeästi vierastan avaraa kaula-aukkoa, koska kaipaan sen kanssa kaulahuivin.

Malli: Suvi Simolan suunnittelema Aurinko-pusero
Koko: M
Lanka: Isager Merilin (väri: 31 viininpunainen, menekki: 250 grammaa)
Puikot: 3,5 mm sileä osuus ja 3,25 mm resoreihin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti