maanantai 12. joulukuuta 2022

Hutton-villatakki

Hutton-villatakin aloitin viime maaliskuussa. Se oli pitkiä aikoja tuumaustauolla muiden mielenkiintoisempien projektien kiilatessa ohi. Neulontaosuuden sain tästä valmiiksi kesällä, jolloin projekti hautautui viimeistelypinoon. Tässä projektissa neulontamukavuus kärsi siitä, että työ tehtiin yhdessä osassa. Koko ajan oli joko liikaa silmukoita puikolla tai lopputyö oli häiritsemässä sylissä.

Ostin projektia varten mustaa Isager Jensen -lankaa 700 grammaa, ja yhteensä projektiin kului vähän reilu 600 grammaa lankaa. Koska projekti vain kasvatti lankavarastoa, jämälankaprojektina tämä on koominen. Lisäksi mustassa langassa oli kahta eri värierää. Sain kaulukseen näkyvän värieron aikaiseksi. Onneksi väriero jää osittain taitteen alle piiloon, joten suostun hyväksymään kömmähdykseni.

Ohje: Susan Crawfordin suunnittelema Hutton-villatakki soveltaen raidalliseksi versioksi
Puikot: 3,5 mm resoreihin ja muutoin 4,0 mm
Langat: pääväri (musta) Isager Jensen, kuviovärit sekalaisia lankakaapin dk- ja worsted-vahvuisia villalankoja
Koko: 2
Poikkeukset ohjeeseen: Jätin taskut ja vyötärönauhan tekemättä. Neuloin helmaresorin puolet lyhyemmäksi kuin ohjeessa. Se oli virhe, jonka tajusin vasta kaulusta tehdessä. Pitkän helmaresorin olisi ollut tarkoitus tasapainottaa leveää kaulusta.

Kaiken kaikkiaan vakuutuin tätä projektia tehdessä, että tämä Hutton-villatakki toimii paremmin yhdellä kuviovärillä. Kaduin heti ensimmäisten raitojen jälkeen, että rupesin tekemään neuletakista raidallista. Se käytännössä pakotti jättämään taskut pois. Taskujen tekeminen olisi tarkoittanut paljon lisää langanpäitä pääteltäväksi. Ja valmiina Hutton-neuletakkiin kaipaa taskuja! Lisäksi varsinkin neuleen ollessa kesken raitojen värivalintani herättivät epäilyksiä. Työn puolivälissä työstä näytti tulevan kummallinen kokonaisuus. Onneksi sentään nyt valmiina tykkään lopputuloksesta. Tunnen itseni kotoisaksi tässä takissa.


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti