sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

Pimennystä ja spiraaleja



Heittäydyin hurjaksi ompelukoneen ääressä. Kokeilin pimennysverhojen alalaitaan piilo-ommelta. Jännitti, soveltuuko paksu sunout-kangas ollenkaan siihen. Yllätyin positiivisesti. Tulos oli suhteellisen siisti. Nurjalle sain bonuksena kauniin siksakin. Voin siis jatkossakin koittaa piilo-ommelta. Vaihtelua ainaiselle suoralle!
Pimennysverhojen jälkeen huristelin ompelukoneellani kauppakassin. Leikkasin pohjakankaan yhtenäisenä palana siten, että saumat ovat keskellä ja pohjalla. Silitin koko palalle tukikankaan. Ompelin jämälangoista virkattuja pyörylöitä koristeeksi. Vuorin jaoin kahteen osaan siten, että sinistä sekoitepellavaa on laukun suulla ja hihnassa. Laukun sisällä piilossa on keltavoittoista kuviollista puuvillakangasta.
Yhteensä koristeena olevia spiraalipyörylöitä on neljäkymmentäyhdeksän. Niissä on käytetty pinkkiä Novitan Rose Mohairia reilu kerällinen. Lanka soveltui huonosti virkattavaksi. Pörröisenä se oli herkästi solmussa, ja sitä oli hankala purkaa. Toisena lankana käytin harmaata Rowanin Purelife Revivea noin kaksi kerällistä. Tämäkään lanka ei ollut virkkaukseen optimaalista. Epätasaisena se liukui huonosti koukulla. Tavoitteenani oli kuluttaa Purelife-lanka loppuun. Onnistuin siinä, mutta työn aikana lankavarastoni vain kasvoi. Tilasin uusia ihanuuksia.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti