keskiviikko 3. huhtikuuta 2019

Feel it! -lankaklubiraitaa


Neljäntenä parina vuoden 2019 sukkalaatikko -haasteeseen päätin tehdä raitasukat Feel it! -lankaklubilangasta. Epäilin, että tästä käsinvärjätystä langasta saattaa vuotaa väriä. Valitsin turvallisesti sen kaveriksi samaa värimaailmaa olevan sinisen langan. Neuloessa lankojen samankaltainen värimaailma kostautui. Meinasin jatkuvasti sekoilla, kumpaa väriä olin neulomassa. Pelkoni värin vuotamisesta taisi tässä tapauksessa olla aiheeton, sillä kastelussa näistä sukista ei lähtenyt väriä.

Aloitin sukat varpaista turkkilaisella aloituksella. Lisäilin silmukoita oman jalan mukaan välillä sovitellen. Pyrin siihen, että sukista tulee jalkaan napakasti istuvat. Raidoituksen tein tasaraitana kuuden kierroksen välein. Kantapään tekemiseen katsoin ohjetta Wendy D. Johnsonin kirjasta Toe-up socks for every body. Tuntui kuin olisin tehnyt kiilalevennyksestä aloitettavan kantapään ensimmäistä kertaa. Olin tyystin unohtanut tämän kantapäämallin tekemisen vaiheet, kun sen aikaisemmasta tekemisestä oli jo kulunut aikaa.

Neulomisen aikana rakastuin molempiin käyttämiini lankoihin. Niiden neuletuntuma oli mukava. Ja ne soveltuvat moneen konepestävyytensä ja pehmeytensä ansiosta. Näitä lankalaatuja on suorastaan pakko hankkia tulevaisuudessa lisää.

Puikot: 2,25 mm 80 cm pyöröpuikot
Langat:
Kässäkerho Pom Pom BFL Sock (tummansininen)
WalkCollection Tough Sock (vaaleanpunasiniruskea Feel it! -lankaklubiväri)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti